5,700 חולי פסוריאזיס חדשים בשנה

אגודת הפסוריאזיס הישראלית מפרסמת נכון לסוף חודש אוקטובר 2017 את הנתונים המעודכנים לשנת 2017 לקראת יום המודעות הבינלאומי למחלת הפסוריאזיס שצוין בישראל ובעולם ב–29 באוקטובר.

נכון להיום חיים בישראל 262,290 חולי פסוריאזיס, בשל המאפיינים החיצוניים של המחלה נאלצים רבים מהם להתמודד עם אפליה, נידוי חברתי וסטיגמה לא נכונה שמדובר במחלה מדבקת. בשנה האחרונה הצטרפו למעגל החולים החדשים כ – 5,700 תינוקות, ילדים, נשים וגברים עם פסוריאזיס. בכל רחבי העולם ישנם כ – 125 מיליון איש המתמודדים עם מחלת הפסוריאזיס.

פסוריאזיס-2

פסוריאזיס במרפקים

כ-3% מהאוכלוסיה בארץ ובעולם סובלים מפסוריאזיס בדרגות חומרה שונות

יונה מנטקה קציר, מנכ"לית אגודת הפסוריאזיס הישראלית המתמודדת בעצמה עם המחלה מסרה היום כי: "פסוריאזיס נפוצה באופן יחסי בארץ ובעולם ומופיעה בקרב כ – 3% מהאוכלוסייה בדרגות חומרה שונות ובגלל הפחד והבושה הם לא פונים לתמיכה ואולי גם לא לעזרה רפואית. פסוריאזיס היא מחלה רב מערכתית בעלת ביטוי עמוק יותר וקשה יותר מאשר תסמינים חיצוניים על פני העור. על פי מחקרים, חולי הפסוריאזיס נמצאים גם בסיכון מוגבר לחלות במחלות לב, כולסטרול, השמנת יתר וסוכרת במהלך החיים. חלק מהחולים גם מתמודדים עם דלקת מפרקים פסוריאטית הנקראת גם פסוריאזיס ארטריטיס וגורמת לכאבים, נפיחות ונוקשות. אני קוראת לחולים אל תתמודדו לבד עם המחלה. הצטרפו אלינו לאגודה וביחד נוכל להיות חזקים יותר, מול האפליה והבירוקרטיה".

psoriasis-1

היסטופתולוגיה של פסוריאזיס

יונה-מנטקה-קציר-פסוריאזיס

יונה מנטקה קציר. צילום: מורן שימנובסקי

מחלת הפסוריאזיס, היא מחלה כרונית הנמשכת כל החיים ומתבטאת במשטחי עור אדומים, נגעים, גרד וקשקשת על פני הגוף. פסוריאזיס עלולה להופיע בכל גיל ויש לה רקע תורשתי גנטי. בקרב כשליש מהחולים יש סיפור משפחתי של חולה נוסף לרוב אחים, הורים או דודים. לאחרונה הוכרה המחלה על ידי ארגון הבריאות העולמי ה – WHO כמחלה חמורה אשר יצא בקריאה להנגיש לציבור החולים את מגוון הטיפולים המתקדמים הקיימים.

נכון להיום, טרם נמצאה שיטה לריפוי פסוריאזיס

נכון להיום עוד לא קיימת שיטה לריפוי המחלה, אך ישנן תרופות רבות להקלת התסמינים החיצוניים והפנימיים אשר מעניקות איכות חיים. לא קיימת שיטת טיפול אחת שמתאימה לכולם ומה שעובד עבור חולה אחד, עשוי שלא להשפיע על חולה אחר. קיימים בסל הבריאות מגוון טיפולים תרופתיים וביולוגיים מתקדמים ולכן מומלץ לכל חולה להתייעץ עם רופא העור שלו ולנסות סוגים שונים של טיפולים על לתחושת ההטבה המיוחלת.

רוב האנשים המתמודדים עם פסוריאזיס ישקיעו זמן וכסף בחיפוש טיפול מהיר ולעיתים הייאוש יניע אותם לנסות כל דבר חדש ששמעו עליו. חשוב לדעת כי משחה או שמן חדש המופצים חדשות לבקרים ברשתות החברתיות עם הבטחות לריפוי משפיעים לטובה על הקשקשת והגירוד אך לא מרפאים את המחלה.

פסוריאזיס-ים-המלח

פסוריאזיס – טיפול בבוץ מים המלח הוא סוג של הקלה

21.7% מהציבור בישראל טועה וחושב שפסוריאזיס היא מחלה מדבקת

מסקר שערכה בעבר אגודת הפסוריאזיס הישראלית עלה כי 21.7% מהציבור בישראל חושב שפסוריאזיס היא מחלה מדבקת. בקרב צעירים בני 18-24 המצב חמור יותר שכן כ – 30.3% מהם חושבים כך. הסקר נערך באמצעות מרקט ווטש בהשתתפות כ – 500 ישראלים.  למרות המראה החיצוני של הנגעים, חשוב לדעת כי פסוריאזיס איננה מחלה מדבקת, אין אפשרות לחלות בפסוריאזיס על ידי קירבה פיזית לחולה. המחלה לא עוברת במגע בין בני אדם ולכן אין מניעה לבלות עם אנשים המתמודדים עם פסוריאזיס במסגרות שונות. אין גם בעיה לאכול, לשתות מאותם כלי אוכל, או לבוא במגע עם סדינים, מגבות, ספות או מיטות. גם אין חשש לחבק, לנשק או לקיים מגע חברי, אינטימי או מיני עם חולה פסוריאזיס.

לרגל יום המודעות יוצאת אגודת הפסוריאזיס בקמפיין הקורא לחולים להצטרף כחברים באגודה. הקמפיין ימשך כשלושה שבועות במסגרת זמן קהילה בערוצי הטלוויזיה וכן יפורסם ברשתות החברתיות, בפייסבוק וביוטיוב באמצעות אופוס מדיה, נאוה עינבר ודרור מולכו.

אגודת הפסוריאזיס הישראלית מובילה את חוד החנית לשיפור איכות החיים של חולי הפסוריאזיס בישראל, ואחראית על ייצוג החולים בקרב קובעי המדיניות. האגודה פועלת למען רווחת חבריה החולים ומספקת מגוון רחב ומתחדש של שירותים בריאותיים מקצועיים, חברתיים, תרבותיים וכלכליים. האגודה קוראת לחולי פסוריאזיס לפנות אליה אם נתקלו באפליה במסגרות שונות או בבירוקרטיה מול הרשויות למוקד המאויש 24 שעות ביממה בטלפון שמספרו 03-6247611 וכן לשמור על קשר בפייסבוק ולבקר גם באתר האינטרנט.

השאר תגובה

המייל שלכם לא יפורסם. Required fields are marked *

*

הרשמי לניוזלטר וקבלי את הגיליון הבא לפני כולם!

שם

דואר אלקטרוני *

profashioncover88
בכל עת, ניתן יהיה להסיר את שמך מרשימת התפוצה.